Önkéntesek bevonásával válik közös sikerré Eger turizmusa

Az egri Tourinform irodát is működtető Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a „TOP-7.1.1-16-H-ESZA” kulturális, közösségi programok szervezésére nyújtott pályázati forrás felhasználásával önkéntes programot indít a 2019. július 1. – december 31. közötti időszakban.

Tourinform fotó

A szervezet célja, hogy a kiemelt szezonban minél magasabb színvonalon történjen meg az Egerbe érkező vendégek kiszolgálása. Lehetőséget kívánnak teremteni az érdeklődőnek arra, hogy aktívan részt vehessenek Eger turizmusában, ezáltal hasznos tapasztalatokat és kellemes élményeket szerezhessenek. A turisztikai Kft. több önkéntes pozíciót is meghirdetett, így érdeklődési körtől függően ügyfélkapcsolati munkatársakat, szövegírókat és fotósokat is várnak. A jelentkezők a munka megkezdése előtt egy rövid, ingyenes képzésen vesznek részt. A szervezet munkáját már korábban is segítették önkéntesek, az idei évben azonban minden eddiginél több résztvevővel terveznek.

Tourinform fotó 2

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egri lakosok széles körében meghatározó egy odaadó lokálpatriotizmus, mely aktív részvétellel társul a város közügyeiben. A turizmus is egy ilyen ügy, melynek hatását mindannyian érezzük életünkben. A szervezet szándéka, hogy a turizmusban elért eredményeket közös érdemnek élje meg a lakosság. Az önkéntes program mögött továbbá az esélyegyenlőségi szándék is célkitűzés: a szenior korosztály, a mozgáskorlátozottak, a munka világából valamilyen okból kikerült, de oda visszacsatlakozni vágyó emberek jelentkezését éppúgy várják, mint azokét, akik idegen nyelvet gyakorolnának, vagy akik szívesen tevékenykednének a megújult Tourinform Irodában.

A jelentkezési határidő: 2019. május 3.

Részletek és jelentkezés: https://visiteger.com/hasznos/oenkentesseg/onkentes-program