INDUL A BRÓDY SÁNDOR UTCA MEGÚJÍTÁSA

Február 18-án elindul a Bródy Sándor utca teljes felújítása, melyet az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítunk meg. A kivitelező HEDO-Penta konzorcium hétfőn üzemkezdetkor felvonul a munkaterületre, s a hét folyamán a kivitelezést is megkezdi a Széchenyi utca irányából a Foglár utca felé vezető kapuátjáróig tartó területen. Hétfőtől tehát már folyamatosan számítani kell forgalomkorlátozásra és időnkénti útzárra is. A Bródy utcai, jelentős fejlesztés várhatóan – más, a terület érintő munkálatok befejezésének függvényében – júniusig tart.
A Bródy utca felső részén (Városfal utcához közel) megelőző feltárással indul a munka, s csak ezt követően kezdődik az építkezés. Ennek okán azonban itt is forgalomkorlátozásra kell számítani.

A beruházás során több mint 150 méter hosszban, faltól falig megújul a burkolat. Az ugyancsak rekonstruált lépcsősor új korlátot kap és elvégzik a víz-, szennyvíz- és közvilágítási közműcseréket is. Ez a beruházás az egymilliárd Ft-os infrastruktúra-fejlesztési programunk második ütemének legnagyobb változást hozó beavatkozása. Egy régen várt fejlesztésről van szó, amely mind esztétikailag, mind praktikusan jelentős előrelépést hoz az érintett területen.

A munkavégzés idején az érintett lakók – igény esetén – a Kacsapart utcai (Domus) parkolóban tarthatják gépjárműveiket. Az utcában működő üzletek továbbra is megközelíthetőek lesznek, a készlet feltöltését a kivitelezővel együttműködésben folyamatosan biztosítjuk.

Tisztelettel kérjük a közlekedők megértő türelmét és együttműködését, s egyben felhívjuk a figyelmet arra, hogy az építés idején ne megszokásból, hanem az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseknek, tábláknak megfelelően közlekedjenek!