Szerdán nyílik meg a Csiky utca alsó része

A szeptemberi esőzések nyomán sajnálatos módon a tervezett időpontokhoz- és legutóbbi közlésünkhöz képest is szükség volt néhány napnyi plusz munkára a Csiky utcai csapadékcsatorna-rekonstrukciónál. A múlt hét szerdán lezúdult, jelentős mennyiségű csapadék érkezése több nappal visszavetette a munkálatokat, s ez bizonytalan helyzetet okozott a kivitelezésben, elodázta az aszfaltozást.

A várakozásnak vége: szeptember 12-én, szerdán, a délelőtti órákban megnyílik a Csiky Sándor utca megszépült, megújult, alsó része.

IMG_7090Ez azt jelenti, hogy  – ahogyan korábban is közöltük – a Barkóczy-Bródy-Városfal utca útvonalon már ráhajthatnak az autósok a Csiky utcára és folytathatják útjukat a Széchenyi utcán. A Városfal utcában szeptember elején az önkormányzat megrendelése nyomán végeztek helyreállító munkát, hogy a köves utca jobban járható legyen. Fontos azonban a figyelmes, türelmes közlekedés, hiszen ez az útvonal csak egy ideiglenes megoldást jelent: a Városfal utca jellegéből adódóan nem alkalmas az ütemes közlekedésre, de alternatív útvonalként használható.

A fentiek nyomán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból megvalósuló Csiky utcai csapadékcsatorna-rekonstrukcióval és útfelújítással a fennmaradt, „felső szakaszon” szeptember végére készülhet el a kivitelező. Mindez természetesen időjárás függvénye. A buszok a projekt lezárását követően térhetnek vissza a Csiky utcába.

Tisztelettel kérjük és köszönjük az érintett ingatlantulajdonosok és a közlekedők türelmét, megértését!