Sikeres pályázatok: tovább fejlődhetnek a megye települései

A Heves megyei önkormányzatok több tucat pályázata kap támogató döntést még az idén, ugyanis mintegy 15 milliárdos uniós forrást ítélt meg 91 projektre a Területfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága. Ennek köszönhetően tovább fejlődhetnek a megye települései, így évtizedes problémákat sikerül majd megoldaniuk az önkormányzatoknak.

Eger térségében 17 településre közel 1,9 milliárd forint támogatás érkezik. A teljesség igénye nélkül, olyan évtizedek óta megfogalmazott célokat sikerül elérniük a pályázatoknak köszönhetően, mint a sarudi, demjéni, kerecsendi leromlott önkormányzati épületek felújítása, a kerékpárút építésének folytatása Egerszalókról Kerecsendre, illetve Maklárról Andornaktályára, vagy éppen Füzesabony leromlott városrészeinek rehabilitációja. Ugyancsak pályázati forrásból újulhat meg a dormándi óvoda, a szarvaskői és az egerfarmosi művelődési ház is.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: “Az önkormányzatok minden esetben a legégetőbb helyi problémák megoldására pályázhattak. Az egyszerűbbé vált pályázati rendszernek, valamint a szereplők közötti együttműködésnek köszönhetően még idén megkapják a fejlesztésekhez rendelt támogatásokat.”

Eger, 2017. december 23.