Káosz a baloldal háza táján

DK-s jelölt indulhat a jövő évi választáson az MSZP-s Korózs Lajos helyett a megye 1. számú választókerületében, hiába jelentette be a párt hetekkel ezelőtt a jelöltjét. Változott a helyzet az index.hu cikke szerint. Ugyanis szerdán Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc megállapodott arról, hogy nem indítanak egymással szemben jelöltet. Az MSZP 60, míg a DK 46 egyéni választókerületben indít el saját jelöltet országosan, ez az egri választókörzetet is érinti, Gyurcsány Ferenc az írás szerint arra törekszik, hogy megszerezze Heves megye 1. számú választókerületét. Azt még nem jelentette be a DK, hogy kit indítanak, de várhatóan Földvári Győzőre esik majd a választásuk, aki jelenleg az közgyűlés tagja. További változásokra is számíthatunk még a baloldalon, az MSZP és a Párbeszéd eddig a közös listaállításról sem tudott még megegyezni.
Az üggyel kapcsolatban írásban megkerestük Mirkóczki Zitát, Korózs Lajost és Földvári Győzőt, de adásunkig nem érkezett meg válaszuk. Amennyiben reagálnak feltett kérdésünkre, azt tveger.hu weboldalunkon közöljük.

Adásunk után érkezett Földvári Győző reagálása. Válaszában elismerte a két párt valóban megállapodást kötött a választókerületekről, köztük a Heves megye 1. számú választókerületéről is, ahol a Demokratikus Koalíció indítja el jelöltjét az MSZP támogatásával. De a DK nem őt indíja el a  2018-as választáson, hanem Kertészné Kormos Noémit.