A LEGJOBB SZERVEZŐKÉNT ISMERTÉK EL EGER ÖNKORMÁNYZATÁT

Az Európai Mobilitási Hét a napokban, a fővárosban tartott kampányértékelő, záró konferenciáján és díjátadó ünnepségén Eger Önkormányzatát a „Legjobb szervező” – díjjal ismerték el. Az oklevélhez járt egy kerékpár is, melyet – a korábbi években elnyert bringákkal együtt – a Polgármesteri Hivatal dolgozói használnak napi munkájuk során.

1218-Mobilitási Hét 2017 OKLEVÉL

Eger Önkormányzata az Európai Mobilitási Hét Kartájának aláírásával csatlakozott a programhoz, vállalva, hogy megszervezi az egyhetes Mobilitási Hét rendezvényt, valamint az Európai Autómentes Nap helyi programját, továbbá állandó intézkedésekkel segíti elő a környezetbarát közlekedési módok terjedését Egerben.

Mint elhangzott: a „Legjobb szervező” – díjjal azokat az önkormányzatokat értékelte a szaktárca, amelyek a színvonalas, helyi rendezvény szervezése mellett állandó intézkedésekkel is hathatósan elősegítették az Európai Mobilitási Hét kampány célkitűzéseinek megvalósítását. Eger évek óta sikerrel vesz részt a szervezésben.

Háttérinformáció:

A hazánkban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által koordinált kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A 2017-es, tematikus programok témája „Közös út, közös jövő” mottóval a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás volt. Ebben az évben Magyarországon 202 önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, a résztvevők számát tekintve hazánkat csak Spanyolország és Ausztria előzte meg.