Eger Advent 2017 – Több mint egy ünnep

Az advent, az ünnepvárás az év egyik legszebb időszaka Egerben is. Tavaly óta azonban a hevesi megyeszékhelyen ez Eger Advent néven ünneppé, társasági eseménnyé és egy tartalmas – és Városmarketing Gyémánt Díjjal kitüntetett – programsorozattá vált, amely az egész országból vonzza az érdeklődőket.

Idén sem lesz ez másként, az Eger Advent 2017 számos új látványosságot, családi és zenei programot, gasztro-, és kézműves kínálatot nyújt a városlakóknak és a turistáknak egyaránt.

A november 26-tól december 24-ig tartó Eger Advent 2017 a „Fény, zene, hangulat” alcímet kapta, nem véletlenül.

Citylight_1000x1580.indd

A város ünnepi fényei november 26-án gyúlnak fel, hogy karácsonyig, majd Vízkeresztig beragyogják Eger legforgalmasabb pontjait, legismertebb látnivalót, hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolva helyieknek és vendégeknek egyaránt. A tavaly már megcsodált és országos visszhangot kiváltó fénygömb, és azt a téren álló faházakkal összekötő fényfüzér-sor idén is a Dobó tér legnagyobb látványossága lesz, ahogy az Egri Várra is felkerülnek újra a kontúrfények. Az idei advent új látványossága lesz az az óriási, 9 méter széles, 2 és fél méter magas világító „Eger” felirat, amely a Gárdonyi téren kap helyet, és amely – az ünnephez méltóan – aranyszínben ragyog majd. Mindezt fényfestés teszi teljessé, ennek során egri óvodások és kisiskolások karácsonyi rajzai lesznek majd láthatóak a Centrum áruház falán hatalmas méretben.

A zenei program idén is minden korosztálynak és minden ízlésvilágnak szól. A pop és szving rajongói számára többek közt a Group ’n’ Swing műsora ajánlható, míg a progresszív rock-blues híveit Török Ádám és a Mini koncertje várja. De fergeteges bulit csap majd a United Experience & Tóth Vera, Harcsa Veronika, Radics Gigi, Ferenczi Gyuri és Opitz Barbi, az ACid/DC Baricz Gergővel és sokan várják, hogy élőben hallhassák, amint Lóci játszik.

Mindezeken túl még ezernyi látnivaló, kikapcsolódási, szórakozási lehetőség várja az adventi forgatagban elvegyülőket. A gyerekeket és a családokat mesékkel, sütiműhellyel, kézműves és játék programokkal várja a Jégpalota, ha már a Végvári Vitézek terén felállított korcsolyapályán fáznának. De lesz különleges Betlehem, üzenőfal és fotósarok is, és természetesen a mindenki által várt karácsonyi vásár, egyedi és míves portékákkal, kézműves ajándékokkal, valamint válogatott és az ünnephez illő gasztronómiai és az elmaradhatatlan forralt bor kínálattal.

Az Eger Advent szlogenje – Több mint egy ünnep – ebben az évben is megállja a helyét. Olyan esemény lesz újra, amelyben egyszerre van jelen a karácsonyvárás izgalma, az ajándékvásárlás öröme, a szeretteinkkel való együttlét boldogsága, és persze, az egész évi lótás-futás és kimerítő hajsza utáni megnyugvás, feltöltődés lehetősége. Mindezt hamarosan újra mindnyájan megtapasztalhatjuk.

Az Eger Advent 2017 folyamatosan frissülő programjairól hamarosan tájékozódhat az egeradvent.hu oldalon, valamint az egeradvent facebook oldalán.