„Látni és látszani 2017 – Egymásért” Heves megyében

A közlekedésbiztonsági kampányhoz csatlakozott szervizek és optikai szaküzletek díjmentes vizsgálatokkal várják a járművezetőket – írta közleményben a rendőrség.

latni

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös, Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.
Idén 2017. október 16-án kezdődött és 2017. december 8-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.
A járművek célirányos átvizsgálásán túl lehetőség van az általános műszaki állapotára is kiterjedő vizsgálatra, továbbá emelkedett a kezdeményezésben résztvevő szervizek és optikák száma is.
Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére.
Ehhez nyújt segítséget a „Látni és látszani 2017 – egymásért” kampány, melyhez Heves megyében eddig hét szerviz és két optikai szaküzlet csatlakozott. Elérhetőségeik a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.