Levélben kérik Mirkóczki Ádámot, hogy kérjen bocsánatot!

Az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete a mai napon szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt kéri a Jobbik országgyűlési képviselőjétől, hogy kérjen bocsánatot korábbi kijelentéseiért. Az egyesület levelét változtatás nélkül közöljük:

“Mi, alulírott egri polgárok tiltakozunk, és felháborítónak tartjuk Mirkóczki Ádámnak, a Jobbik politikusának magyarokat sértő, becsmérlő kijelentését. Mirkóczki Ádám közelmúltban elhangzott kijelentése, amely a napokban került nyilvánosságra, sérti a választókat, sért minden magyar embert.
Mint ismert, Mirkóczki Ádám a Jobbik ifjúsági tagozatának nyári táborában elmondta: a magyar embereket csak az érdekli, hogy „sört vegyenek a TESCO-ban, és megnézzék este a meccset a TV-ben”.
Felháborítónak tartjuk, hogy a Jobbik ennyire lenézi a magyar embereket, köztük Eger város polgárait! Felháborító, hogy egyesek csak azért, mert valaki nem osztja politikai véleményüket, megengedik maguknak, hogy sértegethessék a magyar választókat.
A magyar társadalom véleményünk szerint nem olyan, amilyennek Mirkóczki Ádám beállítja: vannak benne anyák és gyermekek, nagymamák és munkások, tanárok és ápolók, akiknek kijár a tisztelet és a megbecsülés.
Felszólítjuk Mirkóczki Ádámot, hogy azonnal kérjen bocsánatot a kijelentéséért, és kövesse meg azokat, akiket megsértett!”

Aláírók:
Király Józsefné, 3 ezüst éremmel rendelkező paralimpikon
Király Anita, 3 gyermekes édesanya, olimpikon
Huszti Dóra, ifjúsági válogatott vízilabdázó
Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója
Dr. Sebestyén Emilné, nyugdíjas gyógypedagógus
Vass András, nyugdíjas gyógypedagógus
Bertók Gyuláné, nyugdíjas pénzügyi csoportvezető
Sóskuti Györgyné, nyugdíjas biztosítási üzletkötő
Kiss Tibor, nyugdíjas
Guba Dezső, nyugdíjas pénzügyi ügyintéző
Albert Anikó, tanár
Salga Attiláné, nyugdíjas tanár
Hidy Lászlóné, nyugdíjas főelőadó
Radnóti Ferencné, nyugdíjas
Lázár Jánosné, nyugdíjas
Zsolczai József, nyugdíjas, eü. gázmester
Nagy-Lukács Ferencné, nyugdíjas
Tóth Dénes, nyugdíjas
Nagy-Lukács Ferenc, mérnök

Korábban, újságírói kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám a téma kapcsán kifejtette: csupán a választói közönyre mondott példát, nem sértette meg az embereket.