Franco Nero és Tarlós István a 21. Egri Bikavér ünnep díszvendégei

Július 6-án csütörtökön 19 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a 21. Egri Bikavér Ünnep. A rendezvény idén már Hungarikumként ünnepli az Egri Bikavért, amely 2017. március 21-én helyet kapott a Nemzeti Értéktár csúcsán. Ennek megfelelően az Egri borvidék legnagyobb rendezvénye is különleges lesz.

A csütörtöki megnyitón köszönti a borászokat és a vendégeket az olasz színészlegenda, Franco Nero is.

A filmsztár a város meghívására, Koltai Lajos operatőr, filmrendező, Eger Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának művészeti igazgatója közbenjárásával jön a városba. Csütörtökön a megnyitóra érkezik, pénteken pedig az egész napját Egerben tölti. Részt vesz egy városi imázsfilm forgatásán, az 1552-es diadal emlékére ő adja le 15.52-kor a hagyományos díszlövést és természetesen az Egri Bikavér Ünnep forgatagába is belekóstol. Vagyis aki pénteken Egerben jár, nagy eséllyel összefut a Django, a Keoma és a Honfoglalás sztárjával.

LM_1352

Az Egri Bikavér Ünnep megnyitójának még egy díszvendége lesz.

Tarlós István Budapest főpolgármestere nem csak protokolláris köszöntőt mond, hanem egy bejelentéssel érkezik az Egri Bikavér és Budapest kapcsolatának szorosabbra fűzéséről.

Eger legnagyobb gasztronómiai fesztiválja a díszvendégek mellett is számos különlegességgel várja a vendégeket. Harminc borászat több mint száz féle borát kínálja, a bikavér mellett az Egri Csillag és a Debrői Hárslevelű kap főszerepet, és a nyárra, a melegre való tekintettel az Egri rozéborok is széles kínálattal lesznek jelen. A borokhoz 15 étterem készít 30 ételkülönlegességet, az egri vendéglátók mellett idén Debrecenből, Budapestről és Hajdúszoboszlóról is érkeznek séfek.

A rendezvény programkínálata is széles. A színpadon folyamatosan kezdődnek a koncertek, fellép többek közt a Balkán Fanatik, Sipos F. Tamás, és a Hangover Band, de a vasárnap kezdődő országos bárzenész találkozó nyitókoncertjére is a bikavér ünnep színpadán kerül sor, olyan fellépőkkel, mint Zalatnay Sarolta és Gáspár Laci.