“M25 MOST” internetes szavazás

Egernek közvetlen, 2×2 sávos útkapcsolatra van szüksége az M3-as autópályához. A Magyarország miniszterelnökével megkötött megállapodásban az szerepel, hogy városunkat 2×2 sávon, közvetlenül kötik össze a sztrádával. A meglévő úthálózat felhasználására vonatkozó javaslatok nem csak elkéstek, de nem is jelentenének közvetlen autópálya csatlakozást Eger számára, ellentétben a tervezett és már építési engedéllyel rendelkező nyomvonallal.

Minden nyomvonalbeli változtatás és ezt követő hatósági folyamat egészen biztosan elodázná az egriek több évtizedes álmának megvalósulását, amiért sokan annyit dolgoztak. Miután a fentieket meggyőződéssel vallom, polgármesteri kötelességem volt felhívni valamennyi egri polgár figyelmét a témában zajló közéleti vitára. Az M25-ös késedelem nélküli megépülése rendkívül pozitív, alapvetően meghatározó dolog az egri emberek és az egri vállalkozások mindennapjai, Eger jövője szempontjából.

Ennek érdekében tettem tehát egy kezdeményezést: az m25.eger.hu címen megjelenített, egyszerű felület segítségével az elmúlt napokban sokan kiálltak városunk és az M3-as autópálya közvetlen összekapcsolása, a késedelem nélküli megvalósítás mellett, s egyben elutasították az újratervezés gondolatát.
A felületen az alábbi állítás szerepelt:
„Egyetértek azzal, hogy az évtizedek óta ígért M25-ös gyorsforgalmi utat a már engedélyezett tervek szerint építsék meg, ne tervezzék át, hiszen ezzel éveket csúszna a beruházás.”

2017 június 12-én megtartott sajtótájékoztatóm és az ott elindított internetes kezdeményezésem sem nevet, sem személyeskedő utalást, sem hazugságot nem tartalmazott. Ilyen értelemben nem tudok mit kezdeni a témában napvilágot látott kritikával és üzengetéssel, s most is jelzem, hogy nem kívánok sehová sem vezető politikai vitákba bocsátkozni.

Ellenben ez úton köszönetemet fejezem ki annak a több tízezer egri polgárnak, akik a sajtótájékoztató nyomán az elmúlt napokban megtekintették az erről szóló Facebook bejegyzésemet és foglalkoztak ezzel a fontos kérdéssel. Közülük több ezren úgy döntöttek, hogy ellátogatnak arra az online oldalra, ahol kifejezhették egyetértésüket a fenti mondattal.

Meggyőződésem, hogy azok az egriek, akik kitöltötték az m25.eger.hu oldalon található ívet, megértették, hogy a nyomvonal áttervezése jelentős késedelemmel járna.
Megértették azt is, hogy most már nem az új ötletek, észrevételek és kérések idejét éljük, hanem a megvalósítás időszakába léptünk. Eger eleget várt, elemi érdekünk az, hogy a közvetlen autópálya kapcsolat mihamarabb, a már engedélyekkel rendelkező tervek szerint valósulhasson meg.

Az „M25 MOST” internetes szavazás keretében támogató nyilatkozatot tett polgárokat szeretnénk a továbbiakban is rendszeresen tájékozatni az M25-ös építésének aktualitásairól, valamint egyéb városfejlesztési kérdésekben is információt küldünk majd részükre. A lehetőség most is adott, továbbra is várjuk azoknak a támogatását, akik szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

Eger, 2017. június 21.

Habis László
Eger Megyei Jogú Város
polgármestere

MEGOSZTÁS
Előző cikkCsaládi sportnap
Következő cikkHíradó – 2017.06.21.