Jobbik – A helyi vállalkozókat részesítsék előnyben

A Dobó tér újabb hibájának apropóján tartotta sajtótájékoztatóját Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Azt kéri a városvezetéstől, hogy ne a helyi adófizetők pénzéből finanszírozzák a javítási költségeket, hanem hívják vissza a gödöllői kivitelező céget, és garanciálisan javítsák ki a repedéseket, valamint a beszakadást, és ezt úgy tegyék meg, hogy évekig ne kelljen a Dobó térhez nyúlni.

Az önkormányzat írásban reagált Mirkóczki Ádám kijelentéseiben. Mint írják, a Szent János utca- Dobó tér sarkán található kisebb beszakadás okának feltárására rendelték meg a vizsgálatot, aminek költségei az önkormányzatot terhelik. Az eddig végzett vizsgálat után sem tudható pontosan, hogy mi volt a gödör kialakulásának oka, azaz hová tűnt a burkolat alól a feltöltés, így a feltárás hétfőn folytatódik. Ezután születhet döntés arról, hogy garanciális körben történik-e a helyreállítás.

A vállalkozásokkal kapcsolatban számos beruházást sorolnak fel, amihez egri cégeket hívtak meg közbeszerzésre, és mint írják, kivételt akkor tettek, amikor nem találtak a városban elegendő kivitelezői kapacitást. A jövőben a többi közt 12 milliárdos TOP-keret kerül felhasználásra, folytatódik a vár fejlesztése és egymilliárd forintos infrasturktúra-fejlesztés lesz, de a Modern Városok Programja keretében is bőven akad majd munka az építőipari vállalkozásoknak Egerben.