Folyamatosan takarítják az utakat Egerben

A hókotrók mellett a fogva tartottak is részt vesznek az utcák rendbetételében. A közlekedés lassabb a városban. A belváros felé több helyi járatot átirányítottak az időjárás miatt. A Felsőváros felől érkező buszokat érinti a helyzet, ezek a Malomárok, illetve a Csiky Sándor utca helyett kerülőúton, a viadukton közlekednek. A Hajdú-hegyen is nehézkes a közlekedés, itt nincs kijelölve másik szakasz.

A 21-es és a 23-as számú főúton korlátozták a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését – a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

 

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Egri Területi Igazgatósága arról adott tájékoztatást, hogy a folyamatos havazás miatt, jelentős javulás nem tapasztalható a közlekedés terén. A helyi járati csuklós autóbuszok a Lajosváros irányába továbbra sem tudnak közlekedni a Csiky Sándor utcán. A Hajdúhegyen az autóbuszok a Csokonai úton járnak.

A helyközi járatok jelenleg késéssel ugyan, de közlekednek. A közlekedést továbbra is jelentősen lassítják az úton elakadt járművek. A késések torlódása miatt a délutáni csúcsidőszakban is előfordul néhány kimaradás, illetve járatösszevonás – közölte a KMKK Egri Területi Igazgatósága.