Kertész utcai óvoda építése

top_6_2_1_15_eg1_2016_00002_b_fekvo_nyomdai

Támogatás mértéke 100 %.
Tervezett befejezés dátuma: 2019.09.30.
A  projekt tartalmának bemutatása:
Eger, Kertész utca 100. szám található területen új, 4 csoportos óvoda építésére kerül sor, mellyel egy 100 fő gyermek befogadására alkalmas intézmény létesül 4 db csoportszobával, irodával, szociális helyiségekkel, udvarral. A megvalósítás célja a 3 és 6 éves gyerekek óvodai elhelyezésének biztosítása, mellyel a kisgyermekes szülők munkavállalásának a támogatása, a családok segítése, valamint a kisgyermeket nevelők munkaerőpiacra történő visszakerülésének segítése valósul meg.

A Kertész utcai új óvodaépület az Eger, Hibay Károly utcában található Szivárvány Óvoda Dr. Hibay Károly Tagóvodáját váltja ki, oly módon, hogy az új, Kertész utca 100. szám alatti óvodában kap helyet a jelenlegi Szivárvány Óvoda (Eger, Kertész utca 38.), a Szivárvány óvoda épületében pedig a Dr. Hibay Károly Tagóvoda költözik.
Az ingatlan Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdona 1/1 tulajdoni hányadban. Az épületben kerül kialakításra a 4 csoportos óvoda funkción felül a belvárosi óvodák székhelye, így az óvodavezetés a jelenlegi Szivárvány Óvodából (Kertész u. 38.) áthelyezésre kerül. Mindezek miatt az alapvető helyiségeken felül többlet irodák és szociális helyiségek kerülnek kialakításra.
Az óvodában melegítőkonyha kialakítása tervezett, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel. A melegítőkonyha kizárólag óvodai étkeztetést lát el.
Az óvoda működéséhez szükséges tervezett eszközbeszerzés a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 162.§ (7) szerint, a kötelező (minimális) eszköz- és felszerelési jegyzékben felsorolt helyiségekre előírt követelményekkel összhangban a helyiségek bútorzatát és egyéb, a nevelési munkához kapcsolódó berendezéseket, eszközöket tartalmazza. Az eszközbeszerzés tartalmaz informatikai eszközöket, melyek használata összefügg, közvetlenül kapcsolódik a gyermekek nevelésére irányuló feladatokkal.
Kialakításra kerül az épület és az udvar teljes elektromos hálózata, telefon, számítógép hálózat, internet szolgáltatás hálózati bekötésének kiépítése. A létesítendő Intézmény hő ellátása energiatakarékos földgáz üzemű fűtési rendszerrel lesz biztosítva. Az ingatlan ivóvíz és szennyvízhálózat kiépítése, az udvaron kerti csap kialakítása szükséges. A melegvíz ellátás gázüzemű kazánról biztosítandó.
Minden csoportszobából könnyen megközelíthető játszóudvar, sportolásra alkalmas terület kerül kialakításra a szükséges zöldfelületeken felül. Megvalósul az udvar kertészeti rendezése, továbbá az egész udvart egy zárt, biztonságos kerítéssel látjuk el.  A beruházás során a teljes ingatlan komplex akadálymentesítése megvalósul.

Egri Magazin – 2016. szeptember – cikk óvoda építése

Egri Magazin – 2016. november – TOP összefoglaló cikk

Tető alá került az épülő Kertész úti óvoda – SAJTÓANYAG

Sajtóközlemény – Kertész úti óvoda

Kertész utcai óvoda építése – záró sajtóközlemény – 2019.12.23.