Három ikerpár született egy nap alatt Egerben!

Különleges nap volt a 2016. november kilencedikei a Markhot Ferenc Kórház szülészetén. Három ikerpár, két kislány és négy kisfiú látta meg a napvilágot ezen a kivételes szerdai napon. Lenke, Patrícia, Tamás, Zsolt, Levente és Gábor, valamint az anyukák egészségesek, várhatóan mielőbb hazamehetnek- áll a kórház sajtóközleményében.

Az őszi hónapokban több iker baba is született az egri szülészeten, október 21-én két kisfiú, november 7-én két kislányt segítettek világra a Markhot Ferenc Kórház szakemberei. Az elmúlt évtizedekben viszont nem volt még példa arra, hogy egy napon három ikerpár is szülessen.

Évente egyébként 1450-1500 kisbaba születik az egri kórházban, átlagosan naponta 5-6.

A Baba-Barát Kórház címet viselő Markhot Ferenc Kórházban folyamatosan javulnak a feltételek a Szülészeti-Nőgyógyászati osztályon, figyelembe veszik az anyukák igényeit a szülés folyamatában, a babák az anyukák mellett maradhatnak és az anyatejes táplálás fontosságára szakemberek hívják fel a figyelmet és segítik a kismamákat. Emelt szintű szobát is igénybe vehetnek a szülő nők, hamarosan bővül ezen szobák száma is. Több civil szervezet támogatja az osztályt, legutóbb speciális babaággyal lepték meg a szülészetet. Az úgynevezett babaöböl jó szolgálatot tesz a császármetszéses kismamáknál. Ebből az eszközből szeretne a kórház többet beszerezni a bama-mama együttlét komfortjának javítása érdekében.

ikrek161110-169

Fotó: Nemes Róbert