A korrupció és a netadó ellen tüntettek

Az internetadó és az intézményesített korrupció ellen tüntetett több száz ember Egerben. Békés demonstrációt hirdettek, az egyik szónok, Fekete Valér úgy fogalmazott: valami végtelenül elromlott Magyarországon. Elhangzott az is a tüntetésen: többről szól a demonstráció, mint a netadó, az Orbán-kormányról nyilvánítanak véleményt. A Dobó térről a Polgárok Házáig vonultak, hogy itt lerakják az épület elé a számítástechnikai eszközeiket, közben az internetadó, a korrupció és a kormány elleni jelszavakat skandáltak.

Az intézményesített, állami szintű korrupció és az internetadó ellen szervezték a demonstrációt.
Fekete Valér, Sior először rajzolt, majd arról beszélt: valami végtelenül elromlott Magyarországon; szerinte ezt jelzi ez a demonstráció is. Sokan úgy gondolják: az a világ, amit nem ők szabályoznak, nem jó. Fekete Valér azt mondja: nem szeretnének ilyen országban élni. Nem a mostani internetadó a fő gond – fogalmazott. Beszélt a kivándorlókról, a megosztott családokról, a szegényekről, a demagógiáról. Úgy látja: az információ, a tudás húzhatja ki az országot a bajból.
Nagy Tibor Balázs szerint is többről szól a demonstráció, mint az internetadó. Nem kérnek – ahogy fogalmazott – a minden generációt megsarcoló, polipszerűen ránk telepedő Orbán-rezsimből, az országot az 50-es évekbe visszavető rendszerből.
A demonstrálók a Dobó térről a Polgárok Házáig vonultak, közben internetadó-, korrupció- és kormányellenes jelszavakat skandáltak. Itt Csarnó Ákos felolvasta Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselőhöz írt levelüket. Azt kérdezték az országgyűlési képviselőtől: tervezi-e a kormány a törvénytervezet visszavonását, és Nyitrai Zsolt tervezi-e a törvény megszavazását.
Tiltakozásul a Polgárok Házánál lerakták a magukkal hozott számítástechnikai eszközöket.

MTI
Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot – ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint félrecsúszott a vita, az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni – írja az MTI. Január közepén nemzeti konzultáció indul az internetről, annak szabályozásáról, a pénzügyi kérdésekről. A távirati iroda szerint a kormányfő a rádióműsorban kiemelte, továbbra is cél, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet.