Vádemelés

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség három mónosbéli fiatal ellen, akik márciusban egy buszmegállóban „einstandolva” kényszerítettek két, velük hasonló korú sértettet arra, hogy vegyék le magukról, és adják át nekik a pulóvereiket, melyeket később el akartak adni. A vádlottak közül ketten büntetett előéletűek.

2014. március 20-án este a Mónosbéllel szomszédos Bélapátfalván – fociedzésről hazafelé tartva – egy buszmegállóban várakozott a Mónosbéli Gyermek-otthonban lakó 14 éves, és 16 éves sértett. A három vádlott – akiket korábbról jól ismertek – ekkor lépett oda hozzájuk, és elvette holmijukat. Egyiküket meg is rúgták, mindhármukat megfenyegették.
A nyomozás során az I. rendű és a II. rendű – büntetett előéletű – vádlottakat a bíróság – ügyészi indítványra – előzetes letartóztatásba, míg a III. rendű fiatalkorú vádlottat házi őrizetbe helyezte. Az Egri Járási Ügyészség őket két rendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, melyet részben bűnsegédként valósítottak meg.
Az Egri Járási Ügyészség a felnőttkorú vádlottak esetében végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására, míg a fiatalkorú vádlott esetében javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.