Ovis úszás

Minden iskolába készülő egri kisgyerek tanuljon meg úszni – ezzel a céllal indította el programját az önkormányzat és az Egri Úszó Klub. Az egri nagycsoportos ovisok ingyen járhatnak szervezett úszásoktatásra szeptember közepétől. A program sikeres, mintegy félezer egri óvodás vesz részt benne.

Uszodába készülnek a nagycsoportos gyerekek a Jó pásztor óvodában. Ők szerdánként járnak az ovis úszásra, amit az önkormányzat az Egri Úszó Klub szervezésében valósít meg. Minden iskola előtt álló egri gyerek jogosult az ingyenes úszásoktatásra, a program szeptember közepén indult.

A tizenkilenc egri óvoda nagycsoportosai órarend szerint vannak beosztva, minden csoport hetente egyszer jár. A gyerekeket különbusz szállítja a Bitskey Aladár Uszodába, a járat költségét egyelőre az Úszó Klub állja, de a tervek szerint erre is biztosít majd támogatást az önkormányzat. Az egri óvodákban 600 gyerek járhatna az ingyenes úszásra, közülük közel 500-at, 490-et írattak be a szüleik.

A gyerekek fele teljesen kezdő, esetükben vízhez szoktatással indult a program.

A félezer egri ovissal 46 csoportra osztva foglalkozik az Úszó Klub hat oktatója, egy csoportban átlagosan 10 gyerek van. A kicsiket tudásszintjük alapján sorolták be csoportokba, így akik már tudnak valamilyen szinten úszni, tovább fejlődhetnek. A program májusban fejeződik be.