Ingyenes szűrés

Több százan éltek az ingyenes lakossági szűrés lehetőségével a kórház rendelőintézetében. A programon többek között vércukor- és koleszterinszintet, valamint vérnyomást mértek, de depressziószűrésen és melanomavizsgálaton is részt vehettek a jelentkezők.

Hosszú sorban várakoztak vércukorszint-mérésre a jelentkezők a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által szervezett ingyenes lakossági szűrésen. A nap folyamán többek között vércukor-, koleszterin-, és vérnyomásmérésen, depressziószűrésen, melanomavizsgálaton vehettek részt a jelentkezők, de diétás tanácsadással is várták őket, valamint megtudhatták a testtömegindexüket és testzsírszázalékukat is.
Az ingyenes lakossági szűrést évente megszervezi a kórház.
A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a Szűrési Staféta Programon belül kapcsolódott bele a mostani szűrésbe.
A szűrésre a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet is toborozta tagjait. A szervezetfontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok minél ilyen programon részt vegyenek.
Az ingyenes lakossági szűrésre több százan jelentkeztek.