Táblák a szemét ellen

Tizenkét figyelemfelhívó táblát állít az önkormányzat és a Városgondozás Eger az illegális hulladéklerakó helyek megszüntetésére. Az első figyelmeztető feliratot a Csákó városrészben helyezték el. A probléma súlyát jelzi, hogy belterületen idén eddig 2 ezer köbméter illegálisan elhelyezett szemetet szállított el a Városgondozás, míg külterületen 42 tonnát kellet eltakarítani.

Rendszeresen alakulnak ki, és folyamatosan töltődnek újra az illegális hulladéklerakó helyek közterületen, fontos társadalmi ügyről van szó, hangsúlyozta a Károlyi Mihály utcában állított első táblánál Habis László polgármester. Mint mondta, fontos, hogy város tegye meg kötelességét, a Városgondozás pedig azt, amivel az önkormányzat megbízta.
Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger ügyvezető igazgatója elmondta, a cél felhívni a lakosság figyelmét, az egriektől pedig azt kérik, hogy írják föl a szemetet szállító autók rendszámát, és értesítsék a városgondozás 24 órás szolgálatát.
A szemétkupacok a városban 15-20 helyen rendszeresen megjelennek, a Csákó városrész élen jár a problémában. Annak megoldására szolgáló koncepció kidolgozását még képviselőjelöltként kezdeményezte Kovács Cs. Tamás, aki maga is a Csákóban él, így naponta szembesül a helyzettel.
Tovább segítve a helyzeten, októberben és novemberben ingyenesen leadható a hulladék a Városgondozás két telephelyén, a Homok utcában és az Építési-bontási Telepen. A zöldhulladékot jövőre is a ház elől szállítják el.