Államigazgatási fórum

Az európai uniós források kihasználásáról tanácskoztak a Heves megyei szakigazgatási és államigazgatási szervek, intézmények képviselői a Megyeházán. Az államigazgatási kollégium ülésén szó esett az előző uniós pénzügyi ciklus megyei eredményeiről és a jövőbeni célokról is.

A megyében működő államigazgatási, közigazgatási és rendvédelmi szervek együttműködésének fóruma a Heves Megyei Államigazgatási Kollégium, melynek tagjai októberi ülésükön az uniós támogatások kihasználását tárgyalták meg. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a fórumra ez alkalommal a megyében működő jelentősebb vállalkozások képviselőit is meghívták és döntő fontosságú, hogy a megye déli területei is felzárkózzanak, hatékonyabban kihasználják az uniós forrásokat.

A fórumon bemutatták a megye Intelligens Szakosodási Stratégiájának főbb elemeit, kiemelve, hogy a 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklusban Heves megyében évente 100 milliárd forint lesz fordítható kutatás-fejlesztési programokra. Deé András, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója az előző ciklus munkájáról szólva elmondta: Heves összesen 210 milliárd forintnyi uniós forrást tudott lehívni, több, mint 1200 sikeres pályázattal, amivel a megyék középmezőnyében található. A cél a pályázati aktivitás és sikeresség fokozása a jövőben.