Vízilabda dupla forduló

Az elmúlt héten két hazai mérkőzést játszott a ZF-Eger bajnoki címvédő férfi vízilabda csapata. Szerdán a Szolnoktól kaptak ki egy góllal, míg szombaton a Honvédot verték három találattal. Négy mérkőzés után az ötödik az Eger.

A férfi vízilabda OB I 3. és 4. fordulója „összecsúszott” az egrieknek, a Szolnok BL-selejtezője miatt, így a Honvéd elleni meccsel együtt két rangadó várt Dabrowski Norbert és Petrovai Márton csapatára az elmúlt héten.
A Szolnok ellen az első két negyedben nem ment a játék. Már 6-1-re is vezetett a Tisza-parti együttes. Ezután viszont elkezdett kapaszkodni a hazai csapat. az utolsó negyed elején Zsivko Gociciot szándékos ütésért 4 percre kiállították. A büntetőt Cuk belőtte, 8-6-ra feljött az Eger sőt, két perccel a vége előtt Vapenski egyenlített, 8-8. Még egy-egy gól született mindkét oldalon, majd 19 másodperccel a vége előtt a vendégektől Stefan Mitrovic vette be az egri Branislav Mitrovic kapuját. Szivós utolsó másodperces lövését Decker még védte, így nagy csatában 10-9-re nyert a Szolnok Egerben.
Szombaton egri oldalon nem volt változás: Biros és Hárai a lelátón, Erdélyi beírva a jegyzőkönyvbe, aki ezzel a meccsel töltötte le két találkozóra szóló eltiltását. Az első negyed 3-2-es Honvéd vezetése után a második negyedet 3-0-ra nyerte Dabrowski Norbert együttese, majd fordulás után végig tartották 2-3 gólos előnyüket. 10-7-re nyert a bajnoki címvédő Eger.
Csütörtökön újabb rangadó, akkor a még veretlen OSC-hez utazik az egriek. A ZF-Eger jelenleg az 5., a Szolnokon és az OSC-n kívül a Kaposvár és az FTC előzi meg Lőrinczéket.