Új HÖOK elnököt választottak Egerben

Új elnököt, kilenc elnökségi tagot és három felügyelő bizottsági tagot választott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A tisztújító közgyűlés házigazdája ezúttal Eger volt.

Az Eszterházy Károly Főiskolán tartotta tisztújító közgyűlését a HÖOK. Nagyon magas, 86 százalékos részvétel mellett voksoltak a tagok. Az újonnan megválasztott elnök Gulyás Tibor, a Pécsi Tudományegyetem végzett politológusa, aki jelenleg a Közgazdaságtudományi Kar gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatója. Bemutatkozó beszédében elmondta, hogy elsősorban a hallgatói érdekképviseletre szeretne fókuszálni, azonban fontosnak tartja a HÖOK szervezetével kapcsolatban érkezett kritikák felülvizsgálatát is.
Gulyás Tibor hozzáfűzte azt is, hogy a HÖOK-nak, mint ernyőszervezetnek fontos feladata az is, hogy a hallgatói képviselők körében egy egységes erkölcsi keretrendszert alkosson meg. E mellett fontosnak tartja a szervezet gazdálkodásának átláthatóságát. A megválasztott elnök mandátuma egyébként két évre szól, 2015 január elsejétől érvényes.