Önkéntesek köszöntése

Önkénteseket köszöntöttek a Felsővárosban. Voltak közöttük több tízszeres véradók, valamint olyan önkéntesek, akik a Forrás Alapítvány Eger programjait segítik a munkájukkal.

Gortva József, a Vöröskereszt megyei igazgatója arról beszélt: A Forrás Alapítvánnyal együttműködő partnerek a felsővárosi pályázatban, a projektnek szerves része a véradás is. Egészségnapokat is szerveztek, egy év alatt háromszor tartottak itt véradást.
Sokszoros véradókat hívtak meg, hogy jelképesen, egy emléklappal megköszönjék nekik az önzetlenségüket.
Több civilszervezetet és két nagy társasházat is bevont a Forrás Alapítvány Eger a projektbe – mondta Urvári Sándor projektmenedzser. A cél az volt, hogy a felsővárosiak közösségi aktivitását növeljék, és létrehozzanak egy lakossági információs szolgáltató irodát. Harminc önkéntes kapott emlékoklevelet, közöttük voltak olyanok, akik nemcsak munkával, hanem adománnyal is támogatták a projektet.
Minden hónapban tartottak egy-egy nagy rendezvényt, emellett klubfoglalkozásokat, fórumokat, tanácsadásokat szerveztek. Elkészült a Felsőváros akcióterve. Sok kívülről jövő ötletet fogadtak be, helyet adnak például a Japán-Eger Kultúr Klubnak. Működik a LISZI-ben baba-mama klub, nyugdíjasklub, egészségmegőrző tornát tartanak. Urvári Sándor úgy értékelt: a havi fertálymesteri fogadóórák is beváltak.