Legyen más a szenvedélyed!

Sport, művészet és tudomány. Többek között ezekre az alternatívákra hívná fel a figyelmet a Legyen más a szenvedélyed! című programsorozat, amelyet egy országos roadshow kísér. Híres művészek és sportolók személyes példájukon keresztül mutatnak példát a fiataloknak a káros szenvedélyektől mentes élethez. A program célcsoportjai a 12-29 éves korosztály és a szakemberek.

Habis László polgármester a fiataloknak szóló programokat, a közösségi terek fontosságát, valamint a szabadidő értelmes eltöltését hangsúlyozta a Legyen más a szenvedélyed! című program sajtótájékoztatóján. Az Európai Uniós pályázat a Nemzeti Drogellenes Stratégiát népszerűsíti, amelyet tavaly szeptemberben fogadott el a kormány. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elmondta, nem elég felhívni a figyelmet a káros szenvedélyekre, azokra alternatívákat kell mutatni a fiataloknak. A projekt elsődleges célja, hogy a 12 és 26 év közötti veszélyeztetett korosztály a droghasználat helyett elsősorban a sportban, a művészetben és a tudományban leljen örömöt. Burszki Mónika, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet szakmai vezetője úgy fogalmazott, az új stratégia legfőbb célkitűzése: a helyi lokális közösségek és a családok megerősítse.
A Legyen más a szenvedélyed! program része egy roadshow, amely híres művészekkel, sportolókkal az ország 54 helyszínére látogat. Szilvásváradon és Felsőtárkányban, majd az egri várban DJ Dominique, a Stereo 2.0 és a Csillagszemű Táncegyüttes népszerűsítette a programot.