Találkozzunk a könyvtárban!

Találkozzunk a könyvtárban! – az ismert szlogennel az ország közel ezer intézményében várja az érdeklődőket az Országos Könyvtári Napok programsorozata október 13-a és 20-a között. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár többek között a múlt értékeivel és az egészséges életmóddal kapcsolatos témakörre helyezi a hangsúlyt.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006-ban indította el az Országos Könyvtári Napok programjait. A rendezvénysorozattal a településeken működő könyvtárak hagyományos és megújuló szolgáltatásait kívánják népszerűsíteni. Az egri könyvtár többek között nagy hangsúlyt fektet az egészséggel kapcsolatos témákra.
A múlt értékeit bemutató programok egyikeként Csillag Tamás tartott előadást a várban feltárt régészeti leletekről, illetve a belvárosi rehabilitáció során talált leletekről is.
Vasárnap a bevásárlóközpontban nagy családi vasárnapot rendez a könyvtár, ahol a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, a felnőtteket zenével és felolvasással várják. Egész héten tart a Megbocsátás Hete is, amikor a lejárt határidejű könyveket késedelmi díj fizetése nélkül visszavihetik az olvasók.