Fesztivál nonverbális eszközökkel

Ép és sérült alkotók mutatkoztak be egyéni és csoportos produkciókban a 16. Országos Nonverbális Diáktalálkozón. A háromnapos programon a nonverbális kifejezőeszközök domináltak. megnyitón elhangzott, a programok a fiatalok integrálását segíti. A fesztivál az évek alatt háromszor nemzetközivé nőtte ki magát. Idén az ország minden területéről érkeztek fiatalok főként zenés, táncos előadásokkal és bábjátékokkal.

A Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola majorette csoportja nyitotta meg a tizenhatodik Országos Nonverbális Diáktalálkozót a Forrásban. A háromnapos fesztiválon megközelítőleg 250 Magyarországon élő sérült, halmozottan sérült és ugyanennyi ép diák vett részt az ország minden területéről. A fellépők produkcióiban a nonverbális kifejezőeszközös dominálnak.
Elhangzott, a program a fiatalok integrálását segíti. A diákok többek között pantomimjátékkal, koncerttel, tánccal és bábjátékkal léptek színpadra – egyéni és csoportos produkciókban. A fesztivál résztvevői az előadásokon kívül kiránduláson is részt vehettek.