Átadták a Berva-völgyi közösségi házat

Birtokba vehették közösségi házukat a Berva-völgy lakói. Az épületet az egri önkormányzat vásárolta és újíttatta fel, a közösségi helyet a Berva-Völgyi Egyesület működteti. Csordás Krisztina elnök köszöntőjében hangsúlyozta: minden korosztály számára helyet biztosítanak.

Régi álma vált valóra a Berva-völgy lakóinak. Felavathatták közösségi házukat, amelyben az egy éve alakult Berva-völgyi Egyesület segítségével kulturális és szabadidős programokat szervezhetnek.

Az egri önkormányzat egy éve vásárolta meg az ingatlant, amely egykor a Finomszerelvény Gyár közösségi klubjának adott helyet, az utóbbi időben pedig kantinként, kocsmaként működött.

Habis László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: mindig kiemelt célja volt az egri önkormányzatnak, hogy minden városrészben létrehozzon olyan közösségi teret, kulturális és társadalmi központot, ahol civil szervezetek működhetnek és a helyiek személyesen találkozhatnak.

Csordás Krisztina, a Berva-Völgyi Egyesület elnöke arról beszélt: közösségi házuk a társadalmi összefogás példája is, mert az eszközök, berendezések egy részét a lakók ajánlották fel. Kiemelte: az egyesület legfontosabb célja az, hogy minél több klub alakuljon, amely változatos programokkal várja a lakókat.

A közösségi házban egy zárható helyiséget is kialakítanak a kamaszok számára, amelyet akár próbateremként is használhatnak.