Tornateremből üzemcsarnok

Új üzemrészt alakított ki Egerben Iskola utcai telephelyén az Agria Humán Nonprofit Kft. A bővítésnek köszönhetően a cég újabb 30 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztathat.

Mintegy 60 millió forintos beruházás, 30 új munkahely a megváltozott munkaképességű emberek számára. Így összegezte röviden Fazekas László, az Agria Humán Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében legújabb fejlesztésüket. A cég Iskola utcai telephelyén, egy volt általános iskola tornatermét alakította át üzemcsarnokká, hogy jobb munkafeltételeket biztosítson alkalmazottai számára és új munkahelyeket teremtsen.
Fazekas László kiemelte: tavalyhoz képest több, mint 200 fővel nőtt alkalmazottaik száma, a jelenleg 630 főt foglalkoztató cég munkavállalóinak 90 százaléka megváltozott munkaképességű.

Habis László polgármester hangsúlyozta: az egri önkormányzat mindig elkötelezett volt abban hogy mindenki számára munkahelyet teremtsen. Az elmúlt négy év alatt 30 százalékkal csökkent az álláskeresők száma Egerben, amely régiós szinten is kiemelkedő eredmény -tette hozzá.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarországon négy év alatt megduplázódott a megváltozott munkaképességű munkavállalók száma. Kiemelte: a kormány továbbra is segít abban, hogy képességeiket kibontakoztató, valódi értéket teremtő munkát végezhessenek.

A cég dolgozói főként nyomdaipari utómunkákkal, szelektív hulladékkezeléssel foglalkoznak, illetve varrodai munkákat végeznek.