Felújítások és fejlesztések

Folytatódnak a felújítások a Hadnagy utcai lakótelep környezetében, a beruházás összértéke több mint ötvenmillió forint- jelentették be sajtótájékoztatón. Elhangzott az is: már tesztelhető az ingyenes szolgáltatás, az Eger free Wifi.

2013-ban kezdődtek el a fejlesztések a Maklári hóstyában, melyek most továbbfolytatódnak – jelentette be sajtótájékoztatón Habis László polgármester. Új burkolatot kap a Hell Miksa utca, és a Tittel Pál utcai bölcsődéhez, óvodához vezető útszakasz, de elindult a Menház utcai beruházás is, ahol többek között kiépítik a közvilágítást és a szennyvíz-közművet. Felújítják a Hadnagy utcai szolgáltatóház környékét is.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is: nyolc térfigyelő kameraponton ingyenesen elérhető lesz az internet, így a Szépasszonyvölgyben, a Széchenyi utca egy részén, a Tinódi és a Dobó téren, a Katona téri és a piac környékén, a Leányka utcai kollégiumnál és a volt 3-as iskola előtt már ingyenes lesz a Wifi. Jelenleg zajlik az Eger free Wifi tesztelése, ezért várják a lakosok észrevételeit.
Erdei Gyula hozzátette: azt szeretnék, hogy ne legyen Eger belterületén olyan hely, ahol az egriek és a turisták nem férhetnek hozzá az ingyenes Wifihez.