Mini judo bemutató

Lábbal, csípővel és kézzel végrehajtott dobások. Többek között ezekkel a technikákkal ismerkedhettek meg a diákok a Tinódiban tartott cselgáncs bemutatón. Az iskolában indult mini judo programon a gyerekek a testnevelésórákon kívül délutáni edzéseken tanulhatják a sportág fogásait. A Tinódi a sportkínálatán kívül tatamival és judo ruhákkal is gazdagodott.

A serdülőválogatott tagjai először az eséstechnikákat mutatták be a Tinódiban tartott judo edzésen. A küzdősport alapfogásaival, leszorításokkal és dobásokkal ismerkedhettek meg a diákok a mini judo program bemutatóján. Az Egri Városi Sportiskola és a Magyar Judo Szövetség szeretné több területre kiterjeszteni a judot.
Idén már ezt a sportágat is választhatják a Tinódi Sebestyén Tagiskolában tanulók. A judo oktatást harmadik osztálytól kezdik, de később a fiatalabb diákokat is szeretnék bevonni a küzdősportba. A bemutatón elhangzott, a cselgáncs eséstechnikái a tornatermen kívül is hasznosíthatók.
A tinódisok a délutáni edzéseken kívül a testnevelésórákon is megismerkedhetnek a sportággal. Később pedig lehetőségük nyílik az iskolán kívüli versenyzésre is.