Felújították a Dobó régi tornatermét

Befejeződött az Egri Dobó István Gimnázium régi tornatermének, a Csányi Barna tornateremnek a felújítása. Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye 2,6 millió forintból újította fel az iskola műemlék tornatermét.

Az egri iskolák többségét 2013 januárjától az Egri Közszolgáltatások Városi Intézmény üzemelteti. Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója beszédében kiemelte, mára ezekben az iskolákban minden tornaterem olyan állapotban van, ami a funkciónak, vagyis a mindennapos testnevelés által támasztott követelményeknek megfelel. Rázsi Botond alpolgármester hozzátette, összesen 2,6 millió forintot fordítottak a Dobó régi tornatermének felújítására, ami nem sok, de ha a többi oktatási intézménnyel együtt nézzük a Ney Ferenc óvodától a Keményig és ide vesszük a most induló Kemény Ferenc Városi Sportcsarnok rekonstrukcióját, akkor elmondható, hogy sokat tesz a város a kulturált sportolási körülmények biztosítására.
Csontosné Mészáros Katalin, az Egri Dobó igazgatója a tornateremmel kapcsolatban elmondta, az iskola 1891-es indulásánál még nem volt tornaterem, az csak az 1900-as évek második felében épült, akkor is a városnak köszönhetően.
Leszedték és felújították a bordásfalakat, a falak és nyílászárók hibáit kijavították és lefestették, valamint új, öntött sportpadlót kapott a tornaterem.
Bár az iskola a belvárosban, viszonylag szűk helyen található, ma már két tornaterem és egy sportudvar biztosít lehetőséget a diákoknak az aktív kikapcsolódásra. A Csányi Barna tornaterem felújítási munkálatai még a nyáron kezdődtek.