Vereség a szezonnyitón

A női vízilabda OB I-ben az elmúlt hétvégén kezdődött a szezon. A jelentősen átalakult egriek az első fordulóban a BVSC-t fogadták, akiktől három góllal kaptak ki. A hétvégén Szegeden szerepel a csapat a Magyar Kupa csoportselejtezőben.

Hullámzó játékot láthattak a Bitskeybe kilátogatók. 3-1-re meglépett a BVSC, majd a Czigány Dóra vezényelte egriek vezettek 4-3-ra. A második negyedben fordítottak Kisteleki Dóráék, de végig ott volt a nyomukban az egri csapat. A végére Czigány és Ráski is kipontozódott hazai oldalon. A végig szoros mérkőzésen 14-11-re nyert a BVSC.

Egerben a tavalyi csapat 80 %-a kicserélődött. A Dunaújvárostól érkező amerikai kapus jól védett, még büntetőt is fogott.

– Jó meccs, végig szoros volt. Talán egy kicsit erősen kezdtünk, aztán jöttek az egyéni hibák, a BVSC pedig ezekből több gólt is szerzett. Taktikailag nem sikerült mindent kihozni ebből a találkozóból – nyilatkozta Cassandra Wyckoff.

Az új center Új-Zélandról érkezett. Parkes egy gólt szerzett első bajnoki mérkőzésén.
Személy szerint úgy érzem, ez nem a legjobb meccsem volt és sajnos, a csapat is sokat hibázott. Biztos, hogy sokkal jobban is tudunk majd játszani és a későbbiekben ezen is leszünk – értékelte a meccset Rebecca Parkes.

A hétvégén Szegeden szerepel a csapat a Magyar Kupa csoportselejtezőben a Dunaújváros, a Szeged, a Kecskemét és a Kópé társaságában.