Részvételi költségvetést javasol az LMP

Részvételi költségvetést és települési részönkormányzatok létrehozását javasolja az LMP. Az ökopárt programjának több eleme is azt célozza, hogy a lakosság nagyobb beleszólást kaphasson a helyi döntésekbe- hangzott el sajtótájékoztatón.

Legyen az egrieknek több beleszólásuk a helyi döntésekbe – szorgalmazza kampányában az LMP. A zöld párt politikusai utcai fogadóórán ismertetik programjukat a választópolgárokkal, a kampányhoz egy időre Szél Bernadett országgyűlési képviselő is csatlakozott. Az LMP társelnöke azt mondta, az LMP új stílust, új irányzatot ad Magyarországnak.

Komlósi Csaba, az LMP listavezető jelöltje kijelentette: látványberuházások helyett ők valódi fejlesztéseket szorgalmaznának, a szürke, perspektívátlan Egernek ugyanis új irányra van szüksége. Az LMP-s politikusok alulról jövő megújulást szeretnének.

Komlósi Csaba azt mondta, az LMP megvalósítaná a részvételi költségvetést, azaz a lakosság előzetesen véleményezhetné a tervezett költéseket. Részönkormányzatokat is létrehozna a Lehet Más a Politika Egerben, így az egyes településrészek jelentősebb fejlesztési kérdéseiről a lakosok dönthetnének.