Családi nap

Családi napot tartottak az Eszperantó sétányon, ahol bemutatkoztak az Egri Civil Kerekasztal szekciói. A programra látogatók Molnár István Géza a XX. századi Egerről készült fotóival is megismerkedhettek. Emellett a városismereti akadályversenyen a résztvevő csapatok felfedezték a város új közösségi tereit és létesítményeit.

Az Eszperantó sétányon rendezett családi napon totók és játékos feladatok során mutatták be az új közösségi tereket a belvárosi rekonstrukció kapcsán. A programon az Egri Civil Kerekasztal és szekcióinak tevékenységével is megismerkedhettek az arra járók.
A családi napon több civil szervezet is bemutatkozott, például a szabadidős, a kulturális, a jogi, a környezetvédelmi, a kereskedelmi vagy az ifjúsági szekció. A családoknak, kisebb csapatoknak városismereti akadályversenyt hirdettek, ahol megismerkedhetnek a város új közösségi tereivel, létesítményeivel.
Az akadályversenyre jelentkezők bejárták a Dobó teret, a Gárdonyi teret és többek között az országzászlót is megtekintették. Emellett kézműves foglalkozáson, egészségügyi szűrésen és tanácsadáson, valamint közlekedésbiztonsági tájékoztatón is részt vehettek.