Sportcsarnok felújítás

Október közepén, a közbeszerzési pályázat lezárultával indulhat a Kemény Ferenc Sportcsarnok felújításának első üteme. Az 1978-ban átadott régi Körcsarnokban várhatóan február végéig nem lesznek sport- és kulturális rendezvények. A 210 milliós beruházás részeként most többek között megújulnak az öltözők, a közlekedő terek, az előtér és a lépcsőházak. A tervek szerint a teljes beruházás 2017-re zárul.

Ilyen felvételeket legközelebb február végén, március elején láthatunk ismét az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ugyanis a létesítmény felújításának első szakasza várhatóan október közepén elkezdődik – hangzott el a sajtótájékoztatón. Az 1978-ban átadott Körcsarnok már nem felel meg a mai kor követelményeinek. Az Egri Városi Sportiskolának 2012-ben volt arra lehetősége, hogy TAO-s forrás terhére pályázatot nyújtson be a a Magyar Kézilabda Szövetséghez. Első ütemben 210 millió forint feltöltésére nyílt lehetőség. Ehhez az önerőt, mintegy 64 millió forintot a város biztosítja.
Az első ütem után ismét birtokba vehetik majd a különböző sportcsapatok és iskolás csoportok a Kemény Ferenc Sportcsarnokot. Addig a is az EKVI-vel egyeztetve helyezik el az itt készülő csapatokat és iskolákat.
A második ütemre 300 milliót terveznek, ami – többek között – a felújított stadionöltözőt kapcsolná össze a csarnokkal és ugyanakkor folytatódna a létesítményben korábban megkezdett munka, de ez már nem zavarná a sporteseményeket. Úgy tervezik, 2017-re elkészül a beruházás mindhárom üteme.