Életfogytiglani gyerekgyilkosságért

Leghamarabb 35 év múlva szabadulhat az a férfi, aki tavaly decemberben késelte halálra saját kisfiát. Az egri T. Györgyöt emberölés és kitartottság bűntettében is bűnösnek találta a bíróság . A hétfői ítélethirdetésen elhangzott: a vádlott a kristály nevezetű, új pszichoaktív szer hatására követte el tettét; ez és büntetett előélete is súlyosbító körülményként szerepelt.

Életfogytig tartó börtönbüntetést szabott ki a bíróság arra az egri férfira, aki tavaly decemberben késelte halálra 6 és fél éves kisfiát, Füzesabonyban. A hétfői ítélethirdetés szerint T. György a kristály nevű új, pszichoaktív szer befolyása alatt gyilkolt. A gyermek, akit egy 15 centis pengéjű késsel szúrt át, a helyszínen, feltehetőleg 5-10 percen belül elvérzett és életét vesztette.
A vádlott a bíróság értékelése szerint fokozott veszélyt jelent, e mellett tettének következményeit képes volt felmérni, így leghamarabb 35 év múlva szabadulhat. Halmazati büntetésként 10 év közügyektől való eltiltást is kiszabott a bíróság. T. Györgyöt bűnösnek találták továbbá kitartottság bűntettében is. Élettársát prostitúcióra kényszerítette, annak keresetét pedig felélte. A vádlott a döntés ellen enyhítést kérve fellebbezett, de azt elmondta, hogy nagyon sajnálja tettét, nem akarta megölni saját kisfiát.