Tornaterem felújítás a Keményben

Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye 3,8 millió forintból újította fel az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tornatermét. Kicserélték a terem sportpadlóját, új védő burkolat került a falakra és felújították a bordásfalakat is.

Az ünnepség elején Bodnár Gábor, a felújítást végző Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének igazgatója egy 2005-ös tanácskozás eseményeit elevenítette fel, amelynek a mindennapos testnevelés bevezetése volt a témája. Mint mondta, mára mindezt – egy korosztály kivételével – az általános iskolától a középiskoláig a tanmenet biztosítja. Más dolog a technikai feltétel. Habis László polgármester kiemelte, először a meglevő tornatermeket újítják fel. Most az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tornaterme, mintegy 3,8 millió forintból újult meg az EKVI közreműködésével. A polgármester kiemelte, az iskola Eger egyik büszkesége, évek óta az ország egyik legjobb sportiskolája. Kékesi László, az Egri Kemény igazgatója elmondta, a tornatermet 13 éve újították fel utoljára, akkor a nyílászárókat és a sportpadlót cserélték ki. Utóbbi teljesen elkopott.
Alul a falakat korábban lambéria fedte, amit most falvédő burkolatokkal helyettesítettek, de a bordásfalakat is felújították, újra lakkozták, a falakat pedig lefestették.
A tanterem átadó ünnepség végén az iskolai diákjai adtak műsort, de sportbemutatót is láthattak a megjelentek.
A tanterem átadó ünnepség végén az iskolai diákjai adtak műsort, de sportbemutatót is láthattak a megjelentek.