A jobb városi közlekedésért

Az Egert az autópályával összekötő út megépítését, a helyi buszközlekedés javítását, az intermodális csomópont létrehozását javasolja a Jobbik – jelentette ki Tóth István, a párt egri alelnöke, önkormányzati képviselőjelölt. Mint mondta, a közlekedés fejlesztése segítené a turizmust, munkahelyeket teremtene.

Tóth István, a Jobbik 4. számú választókörzetben induló képviselőjelöltje arra hívta föl a figyelmet, hogy bár több polgármester és miniszterelnök megígérte az összekötő út megépítését Egernek, hosszú évek óta nem történt semmi ez ügyben. Hozzátette, 8-10 éve beharangozták az elkerülő út megépítését is, amely ügyben maga is felszólalt a közgyűlésben, mégsem valósult meg a beruházás.
Tóth István elmondta, a Jobbik elképzelése szerint kétpólusú helyközi buszpályaudvart kellene építeni, egyet a vasútállomásnál, egyet a Baktai úton. A két helyszín között megoldva a helyi buszközlekedést. A párt egri alelnöke a parkolás gondjait is említette, mint mondta, a volt laktanya és az egykori 2-es kórház is alkalmas lenne erre a célra. A Jobbik 1 órás ingyenes parkolást szeretne elérni az egrieknek.