Igazságosabb elszámolás

Lakásonként egyedi, önálló mérőt kaphatnak azoknak a lakásoknak a tulajdonosai, akik sikerrel pályáznak a vízóra cseréjére. Most a Rákóczi u. 41. szám alatti társasházban történt átalakítás. Az első ütemben 150 lakásban lesz fedezet az átszerelésre.

Jóval igazságosabb rendszerben működhet a vízóra leolvasása ezután több egri társasháznál. Egyedi fogyasztásmérőkre lehetett pályázni, a Rákóczi u. 41. szám alatti társasház lett a referenciaingatlan, ez azt jelenti, hogy itt szerelték fel először a lakásonkénti önálló, egyedi mérőket, de ez egy folyamat kezdete, a jövőben lehet pályázni a cserére.
Habis László polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 57 millió forintos összértékű támogatást biztosít az egri panelházak felújítására. Hozzátette: az utóbbi időben a Városházán is többen jelezték, hogy problémát jelent a közös mérő.
A közös képviselőknek is nagy könnyebbséget jelent az átszerelés, ugyanis kevesebb vita lesz a lakók között. E mellett eddig nehéz volt összehangolni a lakásokban elhelyezett mérők leolvasását. Ezen túl egy közös helyiségben lesznek elhelyezve.
A támogatásra már lehet pályázni, idén 150 lakásban van fedezet a mérők cseréjére.