Erzsébet-program

Heves megyéből az elmúlt három évben több mint háromezer, Egerből közel ezer gyermek pihent az Erzsébet-táborban -hangzott el az Erzsébet- programot értékelő sajtótájékoztatón. A három éve indított programban eddig négyszázezren vettek részt.

A hátrányos helyzetű gyermekeket, a fogyatékkal élőket, a nyugdíjasokat és a nagycsaládosokat célozta meg három évvel ezelőtt az Erzsébet-program. Guller Zoltán,a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke egy hónapon át járja az országot, hogy megyénként beszámoljon az Erzsébet-program eredményeiről. Az egri sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a program sikerét mutatja az is, hogy már 400 ezren vettek részt benne.
Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: az eltelt három évben a program a megyében több mint 12 ezer embernek nyújtott táborozási és üdülési lehetőséget. Habis László polgármester hozzátette: Egerből több mint kétezren kaptak szociális üdülési lehetőséget, és közel ezer gyerek pihenhetett az Erzsébet-táborokban.
Alaxainé Deák Edina,testnevelő elmondta: az Integra Agria Sportegyesületnél sportoló gyerekek edzőtáborokban vettek részt az Erzsébet-programnak köszönhetően.
Molnár Krisztina számára- aki nemrég kitűnően szerepelt a Speciális Olimpia Európa-Játékok rendezvényén-, nagy élményt jelentett a balatoni edzőtábor.
Folytatódik az Erzsébet Talentum Program is: két táborban száz tehetséges fiatal vesz részt, Heves megyét hárman képviselik majd.