Szüret és szoboravatás

Szombaton a Dobó téri programokat színesítette szüreti felvonulás is. A hegybíró szerint örömteli, hogy az Egri Borvidéken van mit szüretelni. A délután folyamán a Dobó szobrot is átadták a közönségnek, a Dobó teret pedig birtokba vehették az egriek.

Egész napos programokkal várták az egrieket szombaton a Dobó tér birtokbavételi és a Dobó szobor avatási ünnepségén. Ismét teljes pompájában megcsodálható a várkapitány, akit jelenkori mása fogadott, a szobor megformálásával.
A megújult Dobó téren szép számú tömeg gyűlt össze, családokat is birtokba vették a megújult teret.
Nem csak egriek, de Egerbe látogató vendégek is megcsodálták a teret.
Délután a belvárosba indult a népes szüreti tömeg is a Szépasszonyvölgyből, felvonulással, énekkel és néptánccal ünnepelték a szüretet a Dobó téren.
Tarsoly József hegybíró is szót kért, aki hangsúlyozta, hogy méltán híres az 5300 hektáron elterülő egri borvidék, a minőségi borok ugyanis kiváló szőlőből és áldozatos munkával készülnek évről évre. Hozzátette: nálunk van mit szüretelni, jelenleg a szüret közepénél tartunk, a jövő héten már a legnagyobb területet adó kékfrankost is szüretelik. Aktualitásként a szőlőtermelők, felvásárlók és borászok harmonikus együttműködését szorgalmazta a hegybíró, a viszonyt véleménye szerint még erősíteni kell.