Egészséges óvodások

10 millió forintot nyert pályázaton az egri Szivárvány óvoda Kincsestár Alapítványa, hogy egészséges életmódra neveljék az odajáró gyerekeket. Az Egészségesen a szivárvány alatt elnevezésű pályázatnak köszönhetően a gyerekek együtt főzhettek szüleikkel és tanulhatták meg az egészséges életmód főbb szabályait. A program tavaly szeptemberben indult és egy évig tartott.

Az egészséges életmódra nevelés volt a célja az Egészség a szivárvány alatt elnevezésű pályázatnak, melyre 10 millió forintot nyert az egri Szivárvány óvoda. A gyerekeknek egészségnapokat, sportfoglalkozásokat, közös főzéseket szerveztek, melyeken a szüleikkel közösen ismerkedhettek meg a különböző reform ételekkel. Az intézmény pedagógiai programjának része az egészségre nevelés.
A rengeteg program mellett eszközbeszerzésre is volt lehetősége az óvodának. Laptopot, fénymásolót, tűzhelyet, hűtőszekrényt, turmixgépet és edényeket is beszereztek a pályázatnak köszönhetően, hogy a gyerekek mindennapjaiba beépítsék az egészséges életmód alapjait. A gyerekeknek önbizalom növelő foglalkozásokat is tartottak, illetve megtanították nekik hogy milyen egészséges ételeket fogyasszanak.
Nem csak a megfelelő táplálkozás, de a mindennapi mozgás is fontos a gyerekek számára, amit már ők is ismernek.
Az óvoda egy recept füzetet is kiadott a szülők számára, azokkal a ételekkel, amiket a gyerekekkel közösen készítettek el. Az intézménynek a pályázat lejárta után még öt évig folytatnia kell az egészségre nevelést, hogy még több gyerek és szülő éljen tudatosan és egészségesen.