Vállalkozói központ

Új vállalkozói központot nyitott a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány a Bethlen Gábor utcában. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott: nemcsak a megyei vállalkozásokat, hanem a határon túliakat is szeretnék segíteni, ezért együttműködési megállapodást írtak alá egy vajdasági településsel.

1992 óta működik a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány. Annak idején elsődleges céljuk többek között a vállalkozások szakmai segítése és az induló mikrovállalkozások finanszírozása volt. Az új központban a régi és az induló új vállalkozások egy helyen kapják meg a szakmai segítséget, szolgáltatásokat, akár a vállalkozó hitellel, könyveléssel, biztosítással, ügyvédi tanácsadással kapcsolatosak. Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatokra is. Az új központ ünnepélyes megnyitóján együttműködési megállapodást írtak alá a vajdaságiakkal. Szerbia az uniós felvétel küszöbén áll, előcsatlakozási folyamatban van, Farkas Zoltán kuratóriumi elnök úgy fogalmazott: a megyei vállalkozások a tapasztalatok átadásával nagy segítségére lehetnek a Délvidéken, a topolyai térségben működő magyar vállalkozásoknak. A segítség három elemre épül.
nagyon fontos Bácskossuthfalva számára az alapítvány által nyújtott szakmai segítség.
A kulturális együttműködés eredményeképp kiállítás nyílt az új vállalkozói központban az 1978 óta működő Bácskossuthfalvi művésztelep alkotásaiból.