Kutatók Éjszakája

Több mint kétszáz program várta az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján az Eszterházy Károly Főiskolán. Előadásokkal, játékos vetélkedőkkel, szórakoztató programokkal, interaktív kiállításokkal keltették fel az érdeklődést a tudományok iránt, idén már a főiskola összes épülete bekapcsolódott a programba.

Előadások a helyesírásról, a mészégetőkről, a nyelvújítás humoráról, a meseterápiáról – többek között ezt a programot kínálta a főiskola könyvtára. Az amerikai kuckóban is többféle előadásra lehetett beülni. A Líceum udvarán a kardokkal, a kardok használatával is közelről megismerkedhettek a diákok. De volt itt Egy perc és nyersz,valamint tájfutás is.
Az Eszterházy Károly Főiskola már 8. éve rendezi meg a Kutatók Éjszakáját. Több mint 160 oktató és kutató közreműködésével több mint 200 program várta az érdeklődőket az Eszterházy Károly Főiskolán. A főiskola minden épületében rendeztek kiállításokat, játékos vetélkedőket. A természettudományok mellé a többi tudomány is felzárkózott. Minden tudományág bemutatkozott. Az EKF mindig nyitott kapukkal várja a látogatókat, ilyenkor egy kicsit még tágabbra nyitják a kapukat – mondják a szervezők. Évek óta ötezer fő körül mozog a látogatottság, nemcsak a városból, a környékbeli iskolákból is jönnek diákok.