Birtokba vehetik a Dobó teret

Háromdimenziós földfestés, egész nap színpadi produkciók és koncertek – ez várható a megújult Dobó téren szombaton. A tér lesz az egyik helyszíne a közmédia Itthon vagy! -Magyarország, szeretlek című műsorának is. Mindeközben a szüreti mulatság egy része is itt zajlik majd.

Délelőtt tíz órától kezdődik a program a Dobó téren. Lehet üzenni Magyarországnak 1552 léggömbbel, és háromdimenziós földfestéssel mutatják be: mi rejlik a tér alatt.
A látogatók készíthetnek és kóstolhatnak rétest, és találkozhatnak híres egriekkel is.
Este Kocsis Tibor, Radics Gigi és Feke Pál lép fel a megújult Dobó téren, a programot pásztortűz és görögtűz zárja. A Dobó tér ünnepélyes átadása délután 4-kor kezdődik.
Eger második alkalommal vesz részt a közmédia Itthon vagy! -Magyarország, szeretlek című műsorában. Ennek egyik célja az, hogy fedezzük fel újra az értékeinket, és legyünk együtt azokkal, akikkel közösek a gyökereink.
A szüreti mulatság és borünnep már pénteken elkezdődött borszemináriummal, a borköltészetről szóló előadással, kézműves foglalkozásokkal. Este a Neoton lép fel. Szombaton folytatódik a program, ekkor lesz a szüreti felvonulás is, és utcabált rendeznek a Szépasszonyvölgyben. A háromnapos program vasárnap este Bangó Margit koncertjével zárul.