Magyar-magyar együttműködés

Gárdonyi Géza és irodalmi munkássága lesz idén a központi téma a Kárpát-medencei magyar- és történelem szakos tanárok konferenciáján. Határon túlról és a környező településekről, több mint száz résztvevő érkezik Egerbe.

Eger és a Rákóczi Szövetség hosszú távú megállapodást kötött a magyar-magyar kapcsolatok ápolása érdekében. Ennek nyomán ismét a KERI-ben szervezik meg a magyar és történelem szakos pedagógusok konferenciáját, ahová határon túlról is érkeznek résztvevők. Ezúttal Gárdonyi Gézáról, irodalmi jelentőségéről tudhatnak meg többet az Egerbe érkezők.
Habis László polgármester szerint Egerben minden esztendőnek Gárdonyi évnek kellene lennie, a konferenciát is Gárdonyi szobrának felavatásával zárják Egerben. Mint mondta, a konferencia az összmagyarság ügyét hivatott feldolgozni. Az együttműködéshez a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is csatlakozott. Borbély András, az Egri Tankerület igazgatóhelyettese kiemelte, hogy számos szakmai képzés és a Határtalanul program is erősíti a határon túli magyarokkal ápolt kapcsolatot. Mint mondta, minket összeköt a történelem és a nyelvi közösség is.