Kerékpár Nap Szihalmon

Ismét Kerékpár napot szerveztek Szihalmon az általános iskolásoknak. A gyerekek biciklivel tettek egy kört a faluban és ezzel ünnepelték a nyolc új kerékpárt a tárolót, és az öltözők felújított vizesblokkjait. Erre a beruházásra majd 12 millió forintot nyert az intézmény.

Közlekedési totóval kezdték a Kerékpár napot a szihalmi általános iskolások, mellyel a biztonságos kerékpáros közlekedésre hívják fel a fiatalok figyelmét.
Az intézmény nyertes pályázatának köszönhetően vásárolhatott nyolc darab új kerékpárt, kialakított egy biciklitárolót és felújította az öltözők vizesblokkjait. Az ünnepélyes átadón Bóta József Sándor Szihalom polgármestere kiemelte, a beruházás célja, hogy a gyerekek biztonsággal mehessenek kerékpárral az iskolába.
A pályázat összköltsége majd 12 millió forint, melyhez a helyi önkormányzat biztosította az 500 ezer forintos önrészt.
A legtöbb szihalmi iskolás kerékpárral jár az intézménybe.
Az ünnepélyes átadó után az iskola 178 diákja közösen kerékpározta körbe a falut, majd utána ügyességi vetélkedőn versenyezhettek egymással a fiatalok.
A pályázatnak köszönhetően a szihalmi általános iskolásoknak már bicikli túrát is szervezhetnek a tanárok, amivel tovább népszerűsíthetik a kerékpáros közlekedést.