Egészséges ovisok

Az egészségtudatos életmódra nevelték a kicsiket a felsővárosi óvodák az elmúlt héten: a gyerekek sokat tornáztak, gyümölcs- és zöldségsalátákat készítettek. A programba mind az öt tagóvoda bekapcsolódott.

A mozgást, az egészségtudatos életmódot helyezték központba az óvónők a múlt héten az egészséghét programjain a felsővárosi óvodákban. A programba mind az öt tagóvoda bekapcsolódott. Gál Judit, a felsővárosi óvodák vezetője úgy fogalmazott: sokat segít egy ilyen rendezvény abban, hogy a vitamindús ételeket, a mozgás örömét megszeressék a a kicsik. Az óvónők szerint az egészségtudatos szemléletet otthon kell megkapnia a gyerekeknek, de az óvodáknak is nagy a felelősségük.
Az első alkalommal megrendezett egészséghét programjaiba a szülőket is bevonták az óvodák. Williams Eszter és családja tíz évet élt Amerikában, mint mondta, itthon egészségesebbek az ételek, finomabb gyümölcsöket, zöldségeket tudnak adni a gyerekeknek. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a szülő is példát mutasson.
A heti program zárásaként a szülők salátákat készítettek, illetve bemutatták azokat a meseillusztrációkat, melyeket gyümölcsökből, zöldségekből állítottak össze.