Mirkóczki pozitívan diszkriminálná az egrieket

Mirkóczki Ádám, a Jobbik polgármesterjelöltje szerint már tavasszal is propagandaelemként használta a kormány az adósság-elengedést, és hibásnak tartja, hogy nem munkahelyteremtésre fordítja a város a hiteleket, hanem látványberuházásokra. Lakossági fórumán arról is beszélt: csökken Eger lakossága, a bűncselekmények számát nézve pedig országosan a 3. helyen áll a város.

A Jobbiknak a lakossági fórumok jelentik az egyetlen lehetőséget, hogy eljussanak az emberekhez, nem tudják felvenni a versenyt a kormányzat hirdetéseivel, plakátjaival, elképesztő anyagi fölényével – mondta a fórumon Mirkóczki Ádám, a Jobbik polgármesterjelöltje. Úgy látja: nincs lehetőségük a propagandával szembeállítani a tényeket.
A polgármesterjelölt szerint tavasszal propagandaként használta a kormány az önkormányzatok adósság-elengedését. Eger 8 milliárdnyi adósságtól szabadult meg, ezt mindenki fizeti az adóforintjaiból- hangsúlyozta.
Mirkóczki szerint ezt nem megköszönni kell, hanem megkeresni a felelősöket, és elszámoltatni őket. Arra is felhívta a figyelmet: Eger költségvetése idén közel kétmilliárdos hiánnyal számol. Soha ennyi pénz nem áramlott a városba, de szerinte ezeket nem mind térkövekre kellene költeni. Fontosnak tartja a munkahelyteremtést, és hogy elkészüljön a város rövid, közép és hosszú távú stratégiája. Hogy például csak az oktatási intézmények és az egészségügy fejlesztése után születhessenek látványberuházások. Mirkóczki kiemelte azt is: 2011. és 2013. között kétezer lakost veszített Eger; ez szerinte azt jelzi: a város nem élhető, nincs megtartóereje. Arra is felhívta a figyelmet: a bűncselekmények számát tekintve Eger a 3. helyen áll. A Jobbik polgármesterjelöltje azt mondja: minden területen pozitívan akarják diszkriminálni az egrieket; a törvényeket betartják, és mindenkivel betartatják. Hangsúlyozta azt is: nem a jobbikosokat, hanem az egrieket akarja képviselni.